Nemény András hozzátette, hogy a szaktárca részéről már aláírt megállapodás szerint az önkormányzat a Weöres Sándor Színház idei működéséhez 210 millió forinttal, a bábszínház fenntartásához pedig 26 millió forinttal járul hozzá saját költségvetéséből.
 
Az önkormányzat kommunikációs vezetője a sajtótájékoztatót követően elmondta: a megállapodás három évre szól, így a következő két évben is ugyanekkora összegű működési támogatásra számíthat a szombathelyi színház és a bábszínház is.
 
Tájékoztatása szerint a Weöres Sándor Színház tavaly központi forrásból 208 millió forintot, valamint a kieső tao-bevételek pótlására 93 millió forint kapott, önkormányzati támogatása pedig 185 millió forint volt. A Mesebolt Bábszínház 75 millió forint központi és 21 millió forint önkormányzati támogatással gazdálkodhatott.
 
A polgármester sajtótájékoztatóján bejelentette azt is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése alapján az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 600 millió forint támogatást kap a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) épületének felújítására.
 
Hozzátette: az Ady téri épület - amely egyébként otthont ad a bábszínháznak is - jelenleg leromlott műszaki állapotban van, rendszeresen beázik, ezért van szükség a felújításra.