A vád szerint a férfi a mérkőzés alatt egy játékvezetői döntés miatti dühében, ittasan, a hazai szurkolók mellett lévő vendégszektort elválasztó szalagot a kezével leszakította és kiabálva, mutogatva megindult a hazai szektorban ülő nézők felé. Pár lépés megtétele után a közelben lévő biztonsági őr a terhelt mellé lépett, megfogta a két kezét, feltartóztatta és megpróbálta a vendégszurkolók szektorába visszaküldeni. A férfi ekkor a biztonsági szolgálat alkalmazottja felé lépett, jobb kezét ütésre lendítette, ami azonban a biztonsági őrt nem találta el. Ekkor az ott tartózkodó biztonsági őrök a terheltet lefogták, és a vendégszektorba visszakísérték.

Az ügyészség indítványával egyetértve a bíróság az ügyészi kezdeményezésre lefolytatott gyorsított eljárásban a rendbontás vétségét elkövető, büntetett előéletű férfivel szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és két évre eltiltotta a Zalakerámia-ZTE KK által szervezett bajnoki kosárlabda mérkőzéseken való részvételtől és a Zalaegerszegi Sport és Rendezvénycsarnok látogatásától.

A sportrendezvények látogatásától való eltiltás az ítélet jogerőre emelkedésével kezdetét veszi, melynek végrehajtását sportrendészeti nyilvántartás alapján a rendőrség végzi.