A város baloldali vezetése és képviselői támogatták a büdzsé elfogadását, a kormánypártiak elutasították. Az Éljen Szombathely! Egyesület-Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-MKKP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa közös jelöltjeként megválasztott Nemény András, Szombathely polgármestere szerint az idei költségvetés az "úttalálás", míg a kormánypárti képviselők szerint inkább az "útkeresés" költségvetése.

Illés Károly, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője feltette a kérdést, fenntartható-e az előterjesztett költségvetés, szerinte ugyanis abban túl sok a bizonytalansági tényező, amelyek egy része a tavalyi „elrontott költségvetésből” ered.

Nemény András válaszában rámutatott, hogy 816 millió forintos működési többlettel indították az évet. Véleménye szerint az utóbbi évek legstabilabb költségvetése az idei.
A város honlapján is közzétett költségvetési adatok szerint Szombathely tervezett iparűzési adója 2020-ban várhatóan 9 milliárd 930 millió forint lesz.

A városvezetés szerint az idei költségvetésnek az egészségügy és a szociális ágazat is nyertese lehet, hiszen ezeken a területeken szintén nőnek a fejlesztési források.
Ugyanakkor a város anyagi lehetőségeit szűkíti például, hogy Szombathelynek 2,6 milliárd forint szolidaritási adót kell befizetnie a központi költségvetésbe, ennek felhasználásáról nincsenek jó véleménnyel a baloldali politikusok.